Skoči do osrednje vsebine

Virtualna mednarodna novinarska konferenca 15. polka vojaškega letalstva

V četrtek, 8. oktobra, je na letališču v Cerkljah ob Krki potekala virtualna mednarodna novinarska konferenca, na kateri se je v sodelovanju s poveljstvom Nata v Bruslju in poveljstvom zavezniških zračnih sil v Ramsteinu predstavil 15. polk vojaškega letalstva.

Poveljnik 15. polka vojaškega letalstva podpolkovnik Janez Gaube je domačim in tujim novinarjem preko računalniške aplikacije predstavil poslanstvo, naloge in organiziranost letalskega polka. V nadaljevanju novinarske konference je major Peter Cuderman predstavil 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora Republike Slovenije ter vključenost enote v strukture Nata. Major Gregor Virant je predstavil letalo Pilatus PC-9M Hudournik in njegovo vlogo pri varovanju zračnega prostora Republike Slovenije v sodelovanju z zavezniki. Helikopter Bell-412 in delo helikopterskih posadk v primeru izvajanja nalog iskanja in reševanja je predstavil major Matej Hajdinjak.

Virtualna mednarodna novinarska konferenca, na kateri so sodelovali tudi piloti italijanskih in madžarskih letalskih sil, se je končala z odgovori na novinarska vprašanja.

Nato novica o videokonferenci

Novinarska konferenca v letališkem hangarju z letalom Pilatus PC-9 in helikopterjem Bell-412

Novinarska konferenca v letališkem hangarju z letalom Pilatus PC-9 in helikopterjem Bell-412 | Avtor: Jani Krošl, SV