Skoči do osrednje vsebine

Poveljnik sil obiskal Vojaški tabor 2020

Poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Miha Škerbinc je v četrtek, 16. julija, obiskal dijake in študente različnih fakultet na 21. Vojaškem taboru, ki od 6. julija v organizaciji Šole za častnike poteka na širšem območju Bohinjske Bele.

Uvodoma je poveljnik sil udeležence tabora pozdravil skupaj z direktorjem občinske uprave Občine Bled Robertom Klinarjem. V svoji predstavitvi je poveljnik sil mladim predstavil vizijo poklicne kariere vojaka ter jim v nadaljevanju orisal geopolitično varnostno situacijo v Evropi in strateški pomen Republike Slovenije. Dotaknil se je tudi vloge Slovenije kot polnopravne članice v Severnoatlantskem zavezništvu in poslanstva Slovenske vojske.

Po predstavitvi so imeli udeleženci tabora kar nekaj vprašanj, na katere je poveljnik sil z veseljem odgovoril.
Vsebine programa Vojaškega tabora, s katerimi se dijaki in študentje srečujejo, so spoznavanje splošnih vojaških predpisov in postrojitvenih pravil, spoznavanje oborožitve s poukom streljanja, taktike z osnovami preživetja in bojevanja na bojišču, osnove vojaškega voditeljstva in metode vojaškega usposabljanja ter kondicijska vadba.

Vojaški tabor je odlična priložnost za promocijo Slovenske vojske in pridobivanje kadra ter hkrati priložnost, da tisti, ki niso več deležni vojaškega usposabljanja, spoznajo poklic vojaka, razvijajo domoljubne vrednote ter spoznajo organiziranost in delovanje Slovenske vojske.

Fotografije: stotnica Karmen Poklukar