Skoči do osrednje vsebine

Slovesnost ob vrnitvi 6. kontingenta Slovenske vojske z misije Okrepljena prednja prisotnost

V petek, 10. julija, je bila v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani slovesnost ob vrnitvi pripadnikov 6. kontingenta Slovenske vojske z misije Okrepljena prednja prisotnost. Pripadniki so naloge opravljali znotraj bataljonske bojne skupine v Latviji. Ob tej priložnosti so prejeli medalje v službi miru.

Slavnostni govornik, namestnik poveljnika Rodovskega bataljona 1. brigade Slovenske vojske major Bojan Leskovar, je povedal, da so bili del največje okrepitve kolektivne obrambe zavezništva in so lahko na svoj prispevek ponosni. Zaželel jim je dobrodošlico in se zahvalil svojcem ter prijateljem, ki so jih med opravljanjem nalog podpirali.

V 6. kontingentu, ki mu je poveljeval stotnik Vasja Bučar, je delovalo 44 pripadnikov Slovenske vojske. Večina kontingenta je bila sestavljena iz pripadnikov Baterije za ognjeno podporo Rodovskega bataljona in drugih enot 1. brigade. Kontingentu so bili dodani tudi podporni elementi. Sodelovali so pri izvajanju mirnodobnih dejavnosti sil, kar vključuje vaje, usposabljanja in drugo. Z udeležbo na misiji Okrepljena prednja prisotnost Slovenija izraža podporo krepitvi celovite in kredibilne odvračalne in obrambne Natove drže.

S postrojem pripadnikov 6. Kontingenta Slovenske vojske v Ljubljani se je končalo njihovo šestmesečno delovanje na misiji Okrepljena prednja prisotnost v Latviji | Avtor: stotnica Tonja Ana Hrvatin