Skoči do osrednje vsebine

Strokovni posvet ob svetovnem dnevu beguncev

Direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj se je udeležila strokovnega posveta predstavnikov lokalnih, državnih in civilno-družbenih (nevladnih) organizacij, pomembnih v procesu integracije oseb z begunsko in migrantsko izkušnjo v slovensko družbo.

V nagovoru je direktorica urada mag. Katarina Štrukelj povedala, da je letošnja obeležitev svetovnega dneva beguncev obarvana z dejstvom, da smo se znašli v obdobju velikih sprememb v družbi, ki so posledica pandemije. Temu so prilagojene tudi aktivnosti ob Svetovnem dnevu begunca, tako letos z namenom obeležitve tega dneva potekajo manjši dogodki.

Direktorica mag. Katarina Štrukelj se je zahvalila organizatorjem strokovnega posveta, na katerem je tekla beseda o izzivih na področju integracije (zdravstvo, šolstvo, zaposlovanje), predstavljeni so bili primeri dobrih praks in nakazane rešitve za izpostavljene izzive. 

Organizatorji strokovnega posveta, ki je potekal v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani, so Društvo OdnosInštitut za afriške študije in Človekoljubno dobrodelno društvo Up.

Platnice informativne brošure o položaju in izzivih integracije beguncev v Sloveniji.

V sklopu letošnje obeležitve svetovnega dneva beguncev je izšla informativna brošura o položaju in izzivih integracije beguncev v Sloveniji. Distribuirana je bila ustanovam in drugim deležnikom, ki lahko pripomorejo k ustvarjanju vključujočega okolja. | Avtor: Urad za oskrbo in integracijo migrantov

1 / 3