Skoči do osrednje vsebine

Na Ministrstvu za javno upravo pripravili grafični prikaz in iskalnik belih lis

V Načrtu razvoja širokopasovnih omrežij naslednje generacije do leta 2020 (Načrt NGN 2020) je določen strateški cilj zagotoviti dostop do širokopasovnih elektronskih komunikacijskih storitev na območjih, na katerih širokopasovna infrastruktura še ni zgrajena in hkrati ni tržnega zanimanja za njeno gradnjo, in sicer hitrosti vsaj 100 Mb/s za 96% gospodinjstev in vsaj 30 Mb/s za preostale 4% gospodinjstev. Za boljši pregled smo na Ministrstvu za javno upravo pripravili in prvič objavili natančen grafični prikaz in iskalnik belih lis - gospodinjstev, na katerih širokopasovna infrastruktura še ni zgrajena in hkrati za njeno gradnjo ni tržnega zanimanja.
zemljevid Slovenije z barvnimi oznakami belih lis

Pregledovalnik belih lis – območja v zeleni barvi so del razpisa Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, modro označena območja pa so del razpisa Ministrstva za javno upravo | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Pregledovalnik belih lis

Gospodinjstva, ki so bele lise, so vključena v naslednja dva javna razpisa za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije:

  1. Javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije »GOŠO 4«, ki ga izvaja Ministrstvo za javno upravo (rok za oddajo ponudb je do 19. junija 2020 do 13. ure
    in
  2. Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanjem dostopa do širokopasovnega interneta in rešitev v zvezi z e-upravo, ki ga izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (rok za oddajo ponudb je do 9. julija 2020 do 23:59 ure.

Prikazane bele lise v modri barvi so tiste, za katere razpis izvaja Ministrstvo za javno upravo, prikazane bele lise v zeleni barvi pa so tiste, za katere razpis izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Javno odpiranje prispelih vlog za javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije »GOŠO 4«, ki ga izvaja Ministrstvo za javno upravo, bo 19. junija 2020 ob 13.30 v prostorih Ministrstva za javno upravo, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana.