Skoči do osrednje vsebine

Na CIP prvič prek videokonferenčnega sistema izvedli obvezni seminar za pridobitev pravice pristopa k pravniškemu državnemu izpitu

Na Centru za izobraževanje v pravosodju so danes, 25. maja 2020, prvič od ustanovitve centra izvedli obvezni seminar prek videokonferenčnega sistema. Zbrane je nagovorila tudi ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič.

Kot je povedala ministrica, predstavlja današnja prva videokonferenca pomembno prelomnico v delovanju Centra za izobraževanje v pravosodju. Ob tej priložnosti se je ministrica zahvalila direktorici Centra za izobraževanje v pravosodju dr. Tadeji Jelovšek in vsem zaposlenim za njihov trud, da je tovrsten način izvajanja seminarjev zaživel v praksi.

Seminar je obvezen za vse, ki želijo pristopiti k pravniškemu državnemu izpitu. Dolžnost države je, da to zagotovi, ne glede na razmere. »Na srečo je epidemija mimo, ampak ta izkušnja bo v CIP ostala in tu je tista dodana vrednost našega delovanja.« 

Vsem 130 udeležencem videokonference je zaželela prijetno usposabljanje ter uspešen zaključek pravniškega državnega izpita v nadaljevanju, saj bomo tako dobili veliko pravnikov in pravnic, ki bodo zagotavljali pravno varnost, vladavino prava in vse ostale elemente prava v družbi.