Skoči do osrednje vsebine

Podpora Vladi Republike Slovenije s strani katoliških organizacij in Zbora za republiko

Zavod Prebudimo Slovenijo, Društvo Slovenski katoliški izobraženci, Zbor za Republiko in Komisija Pravičnost in mir so danes na predsednika vlade naslovili pisno podporo Vladi Republike Slovenije v prizadevanjih za zajezitev epidemije covida – 19.
Skupinska fotografija vlade Janeza Janše po koncu izredne seje DZ.

Skupinska fotografija vlade Janeza Janše po koncu izredne seje DZ. | Avtor: Anže Malovrh, STA

V pismu so najprej izrazili podporo predsedniku vlade, ministrom, državnim sekretarjem in drugim uslužbencem vlade pri prizadevanjih za zajezitev covida-19.

"Delo vlade presojamo po teži nalog, ki so vam zaupane, po uspehih, ki jih dosegate in po napakah, ki so pri vsakem delu neizogibne. Razmerje teh dejavnikov je močno v prid vaše vlade. Nihče ne ve, kako se bo pandemija covida – 19 odvijala v prihodnosti. Ali se bo umirila ali stopnjevala v še hujšo obliko. Zato zavračamo poskuse nekaterih predstavnikov opozicijskih strank, ki vas skušajo s proceduralnimi postopki ovirati pri delu, vam jemati dragoceni čas in motiti pri nujno potrebni zbranosti za izvajanje te izredno težke naloge," so v pismu zapisali predstavniki civilnodružbenih gibanj in katoliških organizacij.

Obenem so tudi obsodili grožnje uličnih progresivcev s ponovnim izbruhom »ljudske jeze«, netenjem nezadovoljstva med prebivalstvom, podtikanjem lažnivih novic, napihovanjem napak vlade ali njej podrejenih služb in drugih zlorab demokratičnega sistema.

"Neodgovorno in hujskaško delovanje omenjenih skupin in dela opozicijskih poslancev povečuje družbeno napetost in slabi obrambni sistem države in družbe. Zato nagovarjamo vse medije, da pomirjujoče in spodbudno nagovarjajo svoje bralce, poslušalce in gledalce in s tem pomagajo vladi ter drugim državnim institucijam pri premagovanju grozečih posledic pandemije," so še zapisali v pismu podpore.