Skoči do osrednje vsebine

Jutri slavnostna razglasitev zmagovalnih idej #EUvsVirus hackathona pri katerem smo sodelovali tudi sodelavci Inovativen.si

Podrli smo svetovni rekord! V največji hackathon na svetu #EUvsVirus se je kot v brezmejen bazen pretekli vikend povezalo več kot 20.000 investitorjev, mentorjev, start-upov, korporacij ter mladih in manj mladih zanesenjakov.

Vrtinec idej in kreativnega ustvarjanja ter številnih gostov in priznanih strokovnjakov iz cele Evrope in tudi širše se je zavrtel v smeri razvoja inovativnih rešitev za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije COVID-19.

Jutri slavnostna razglasitev zmagovalnih idej #EUvsVirus hackathona, pri katerem smo sodelovali tudi sodelavci Inovativen.si.

Mednarodno sestavljena komisija ima v teh dneh izjemno težko delo, saj ocenjuje več kot 2000 rešitev, ki so jih zasnovali tekmovalci hackathona, ki so sodelovali kot posamezniki ali skupine. Vsebinsko omenjene rešitve segajo na področje zdravja, neprekinjenega poslovanja, družbene in politične kohezivnosti, dela in učenja na daljavo, digitalnih financ in druga področja. Največ rešitev je prispelo iz Nemčije, Italije in Španije, prijavljenih pa je bilo tudi preko 260 tekmovalcev iz Slovenije. V mednarodni komisiji sodelujeta tudi Minister za javno upravo Boštjan Koritnik in direktor Tehnološkega parka Ljubljana, dr. Jernej Pintar.

Razpon idej je izjemno širok – Ideje nekaterih slovenskih ekip

V najširšem smislu zasnovanih rešitev so bili na hackathonu #EUvsVIRUS aktualni sledilniki in zaščitna oprema vseh vrst ter v povezavi z zdravstvenimi sistemi prav vse, od „modularnih mikro tovarn“ do številnih sistemov za medicinsko uporabo.

Med slovenskimi idejami omenjamo TISAScarf, ki povezuje zaščitno opremo in modo. Ekipa, katere velik del izhaja iz tovarne Mura, je izdelala prototip zaščitne maske, ki bi bila hkrati modni dodatek. Tudi rešitev BRNoutID, ki se ukvarja z izgorelostjo, je ideja slovenske ekipe, prav tako AUDITUS, orodje, ki zdravstvenemu osebju pomaga pri medsebojni komunikaciji. Svojo idejo je prispevala tudi ekipa pravnikov, in sicer gre za rešitev GCPR, ki se ukvarja z virtualnim sodelovanjem med pravniki.

Ne zamudite razglasitve zmagovalcev, ki bo potekala bo potekala jutri, v četrtek 30. aprila ob 11.uri TUKAJ.

Program hackathona je na voljo na povezavi, dostop do vseh Webinarjev pa je na voljo tukaj.

Ministrstvo za javno upravo je z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Tehnološkim parkom Ljubljana in ostalimi partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema izvedbeni partner za Slovenijo.