Skoči do osrednje vsebine

Uradne ure na Ministrstvu za zdravje izvajamo le v nujnih primerih

Zaradi razglašene epidemije in z namenom zagotovitve varnosti strank in zaposlenih ter morebitnih drugih udeleženih se na Ministrstvu za zdravje uradne ure izvajajo le v nujnih primerih in le na naslovu Štefanova 5, 1000 Ljubljana. Do nadaljnjega prav tako ni mogoče osebno vlagati pisnih in ustnih vlog na vložišču. Pisne vloge se lahko vlagajo po elektronski poti brez varnega elektronskega podpisa, če stranka svojo identiteto v vlogi dokaže na drug zanesljiv način.

Stranke obenem vljudno prosimo, da v primeru nujnih in neodložljivih zadev predhodno pokličete po telefonu oziroma pošljete sporočilo po elektronski pošti, da se oceni, ali je mogoče zadevo urediti na drugačen način.

 Če uradna oseba presodi, da je zadeva nujna in neodložljiva, stranka pa zagotovi, da nima znakov okužbe dihal (npr. povišana telesna temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, nahodni znaki, bolečine v mišicah), se s stranko dogovori za termin. Prihod stranke v stavbo ministrstva je dovoljen največ 15 minut pred dogovorjenim terminom z obvezno uporabo zaščitne maske.

 Predlagamo, da si stranke informacije o upravnih zadevah pridobijo zlasti na sledeče načine:

 

Telefonske številke in elektronski naslovi so objavljeni na spletnih straneh in podstraneh ministrstva: https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-zdravje/o-ministrstvu/.

 

 

Hvala za razumevanje.