Skoči do osrednje vsebine

Vlada sprejela amandmaje k predlogu zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije in imenovala predstavnike ustanovitelja v svetu NIJZ

Vlada je na dopisni seji sprejela amandmaje k Predlogu zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omejitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo ter razrešila predstavnike ustanovitelja v svetu NIJZ in imenovala nove.

Vlada seznanjena s predlogi amandmajev k predlogu zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije

Vlada se je na današnji seji seznanila s predlogi amandmajev k predlogu Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omejitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Z nekaterimi amandmaji se sledi mnenju zakonodajnopravne službe, z nekaterimi se jasneje opredeljujejo določbe predloga zakona ali pa se v predlog vnašajo druge spremembe oz. dopolnitve.

Vir: Ministrstvo za finance

Vlada razrešila predstavnike ustanovitelja v svetu NIJZ in imenovala nove

Vlada je na dopisni seji kot predstavnike v svetu Nacionalnega inštituta za javno zdravje razrešila Branka Bregarja, Blanko Česnik Wolf in Tomaža Rusimoviča. Za nove predstavnike v svetu zavoda je za preostanek mandata, do 5. marca 2022, imenovala dr. Roka Tavčarja, Mateja Forte in dr. Matjaža Vrtovca.

Razrešitev članov je v skladu z določbo Protokola o izbiri kandidatov za predstavnike ustanovitelja v svetih javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, ki določa, da se predstavnika ustanovitelja v svetu javnega zdravstvenega zavoda lahko razreši na predlog ministra.

Vir: Ministrstvo za zdravje