Skoči do osrednje vsebine

Vlada imenovala Jelko Godec za državno sekretarko v Kabinetu predsednika vlade

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji odločila, da z dnem 26. 3. 2020 za državno sekretarko v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije imenuje Jelko Godec.

Jelka Godec se je rodila 21. novembra 1969 v Celju. Leta 1995 je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani smer fizika - tehnika. Leta 2003 je diplomirala še na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer enopredmetna fizika ter pridobila naziv profesorica fizike. Dve leti kasneje je opravila dodatno strokovno izpopolnjevanje za poučevanje informatike in računalništva na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Leta 1995 se je zaposlila na srednji šoli, kasneje je poučevala na osnovni šoli in se leta 1997 zaposlila na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Leta 2006 je prevzela direktorsko mesto na Ljudski univerzi Šentjur. Omenjeni javni zavod za izobraževanje je uspešno vodila vse do avgusta 2014.

Jelka Godec je bila dvakrat izvoljena kot poslanka. V mandatu od 2014-2018 je vodila preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic in bila aktivna na področju zdravstva, izobraževanja in sociale, v svojem drugem poslanskem mandatu pa je prevzela vodenje preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom. Prav tako je bila podpredsednica odbora za zdravstvo in članica odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Je mati treh otrok in ljubiteljica športa. 

Vir: Kabinet predsednika vlade