Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev poklica pravosodni policist na sejmu izobraževanja in poklicev - Informativa

Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij se danes, 24. januarja 2020 in jutri, 25. januarja 2020, v Ljubljani udeležuje sejma izobraževanja in poklicev - Informativa. Na dogodku predstavljamo poklic pravosodni policist, s čimer želimo nagovoriti kandidate za zaposlitev v zaporskem sistemu.

V času dogodka so sodelavci – pravosodni policisti in policistke iz zavodov za prestajanje kazni zapora Ig, Dob, Ljubljana in z Generalnega urada poskrbeli za predstavitve na razstavnem prostoru. Obiskovalcem smo pokazali video predstavitev z utrinki z usposabljanja novosprejetih pravosodnih policistov, njihovo opremo, vodnika psov iz ZPKZ Dob pa sta predstavila delo s službenimi psi. Obiskovalci so se lahko na stojnici preizkusili tudi v praktični vaji streljanja na tarčo z vodnim razpršilcem.

Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij želimo z različnimi promocijskimi aktivnostmi povečati prepoznavnost poklica pravosodni policist in s tem pridobiti potrebne kadre. Javnost želimo ozaveščati o tem, da pravosodni policisti s svojim delom uresničujejo poslanstvo Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij: skrbijo za izvrševanje kazenskih sankcij in pripora s ciljem zagotavljati za družbo, zaprte osebe in za zaposlene varne zapore, ki zaprtim osebam zagotavljajo možnost resocializacije. Njihovo delo je dinamično in vključuje predvsem skrb za varnost, red ter disciplino v varovanih objektih - zaporih. Poklic pravosodnega policista najbolje opiše naš slogan: »Poklic, s katerim rasteš!«.

Prijazno povabljeni, da poklic pravosodni policist na Informativi pobliže spoznate in se prijavite na prosto delovno mesto v enem od naših zavodov.

Pravosodni policisti predstavljajo poklic na sejmu izobraževanja in poklicev - Informativa | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

1 / 4