Skoči do osrednje vsebine

Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je bilo podeljeno priznanje Začetnik CAF

Skupni ocenjevalni okvir za organizacije javnega sektorja - CAF je evropski model, ki organizacijam pomaga izboljšati delovanje in kakovost storitev, ki jih nudijo.

Včeraj je bilo na slovesni podelitvi diplom rednim in novim uporabnikom modela CAF Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja podeljeno priznanje ZAČETNIK CAF.

Evropski model CAF je v slovenski javni upravi že vrsto let uspešen pripomoček za pregled delovanja organizacije in uvajanje izboljšav. Začetki segajo v leto 2000, ko je uporabno vrednost modela prepoznala večina upravnih enot. Leta 2016 so na Ministrstvu z javno upravo pričeli s sistematičnim uvajanjem tega modela.

Orodje za samoocenjevanje CAF organizacijam omogoča, da opredelijo svoje prednosti in priložnosti ter oblikujejo ustrezne rešitve. Tako izboljšajo svoje delovanje in kakovost storitev, ki jih nudijo.

priznanje CAF
1 / 3
  • S sprejetjem Strategije razvoja javne uprave 2015 – 2020 smo se na področju kakovosti zavezali, da bomo sisteme kakovosti izboljšali, uporabo orodij za nadzor kakovosti pa sistematično razširili na vse organe javne uprave. Prav tako smo se zavezali vzpostaviti boljši pregled nad vpeljavo sistemov vodenja kakovosti po organih državne uprave.