Skoči do osrednje vsebine

Povabilo k sodelovanju v posebnem vladnem projektu Predsedovanje Republike Slovenije Svetu EU 2021

Vlada Republike Slovenije vabi k sodelovanju kandidate in kandidatke za delo v posebnem vladnem projektu Predsedovanje Republike Slovenije Svetu EU 2021.

Slovenija bo predsedovala Svetu EU v drugi polovici leta 2021. Bistvena za uspešno izvedbo predsedovanja je tudi zaposlitev oseb, ki bodo izvajale naloge v zvezi s predsedovanjem. Poseben izziv so delovna mesta, neposredno povezana z nalogami in delovnimi področji ministrstev in vladnih služb, še zlasti na področjih evropskih vsebin in odnosov z javnostjo, organizacije dogodkov in promocije države ter prevajanja in tolmačenja. Predvidena je takojšnja zaposlitev (ali po dogovoru) za določen čas oziroma do najdlje 31. marca 2022.

Vlada Republike Slovenije k sodelovanju vabi vse kandidate in kandidatke, ki jih zanima dinamično, strokovno, timsko in zanimivo delo z možnostjo dodatnega izobraževanja o evropskih vsebinah, protokolu, varnosti, odnosih z javnostmi ter usposabljanja o praktičnih pogajalskih veščinah in z jezikovnimi usposabljanji tako v Sloveniji, kjer se bodo naloge glede na posamezna vsebinska področja izvajale v vladnih službah in ministrstvih,  kakor tudi v diplomatskih predstavništvih Republike Slovenije v tujini. Več informacij o rokih in oddaji vlog si lahko ogledate na tej povezavi.