Skoči do osrednje vsebine

Udeležba Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij na kariernem sejmu v Ljubljani

Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij se je danes, 7. novembra 2019, udeležila kariernega sejma v Cankarjevem domu v Ljubljani. Glavni namen udeležbe na dogodku je bil predstavitev poklica pravosodni policist, s čimer želimo povečati prepoznavnost tega poklica ter nagovoriti kandidate za zaposlitev v zaporskem sistemu.

V času kariernega sejma so sodelavci – pravosodni policisti iz različnih zavodov za prestajanje kazni zapora poskrbeli za predstavitve na stojnici. Obiskovalcem smo med drugim pokazali opremo pravosodnih policistov, video predstavitev z utrinki z usposabljanja in predstavili naraščaj naših službenih psov. Obiskovalci so se lahko na stojnici preizkusili v praktični vaji. V sklopu sejma smo pripravili tudi predavanje, na katerem je v. d. generalnega direktorja mag. Bojan Majcen skupaj s sodelavci predstavil poklic in usposabljanje za pravosodnega policista,  izvedli smo tudi prikaz dela s službenim psom. V tem delu nas je obiskala psička Zina, ki je edina v Sloveniji usposobljena za odkrivanje in prepoznavo mobilnih telefonov. Ena od obiskovalk predavanja je v predavalnici skrila svoj mobilni telefon, naša psička pa ga je po prihodu v prostor zelo hitro našla. V nadaljevanju je Aleš Udovč, vodnik psičke, odgovarjal na številna vprašanja publike.

Ekipo pravosodnih policistov je v znak podpore obiskala ministrica za pravosodje Andreja Katič, skupaj s predsednikom Sindikata državnih organov, Frančiškom Verkom in predsednikom Sindikata delavcev v pravosodju, Tomažem Virnikom.

Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij želimo z različnimi promocijskimi aktivnostmi povečati prepoznavnost poklica pravosodni policist in s tem pridobiti potrebne kadre. Izvedene aktivnosti so namenjene pridobivanju kadra na celotnem območju Republike Slovenije, še posebej pa v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana in v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper.

Javnost želimo ozaveščati o tem, da pravosodni policisti s svojim delom uresničujejo poslanstvo Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij: skrbijo za izvrševanje kazenskih sankcij in pripora s ciljem zagotavljati za družbo, zaprte osebe in za zaposlene varne zapore, ki zaprtim osebam zagotavljajo možnost resocializacije. Njihovo delo je dinamično in vključuje predvsem skrb za varnost, red ter disciplino v varovanih objektih - zaporih. Poklic pravosodnega policista najbolje opiše naš slogan: »Poklic, s katerim rasteš«.