Skoči do osrednje vsebine

Novo spletišče državne uprave Portal GOV.SI prejelo nagrado Brumen

Strokovna žirija 9. bienala slovenskega oblikovanja Brumen je novemu spletišču državne uprave Portalu GOV.SI podelila priznanje za odlično slovensko oblikovanje Fundacije Brumen. Slavnostna podelitev nagrad je potekala nocoj, v torek, 22. oktobra 2019, v stekleni avli Narodne galerije.
Ekipa projekta GOV.SI prejme nagrado Brumen

Ekipa projekta GOV.SI prejme nagrado Brumen | Avtor: MJU

V enem najobsežnejših projektov v slovenski zgodovini spleta državne uprave, smo na Ministrstvu za javno upravo v sodelovanju z Uradom Vlade za komuniciranje in vsemi ostalimi organi državne uprave ter podjetjem Innovatif temeljito prečesali več kot 100 spletišč in jih postavili na enotno spletno mesto. Vsebine spletnega mesta GOV.SI se bodo v naslednjih tednih in mesecih intenzivno dopolnjevale.

Ključni namen projekta je izboljšanje uporabniške izkušnje, zmanjšanje števila spletnih mest državne uprave in enotnejši nastop državne uprave na spletu. Izkušnje drugih držav (npr. Velike Britanije), ki so se odločile za enotno spletno mesto, kažejo na višje standarde javnih objav in boljšo uporabniško izkušnjo. Novo osrednje spletno mesto državne uprave GOV.SI je bilo objavljeno 1. julija 2019.

Nagrade Brumen so najvišja strokovna oblikovalska odlikovanja na nacionalni ravni. Podeljuje jih Fundacija Brumen, organizacija, ki se že 16 let zavzema za promocijo kakovostnih vidnih sporočil in ozaveščanje javnosti o njihovem pomenu. Bienale Brumen, ki predstavlja jagodni izbor slovenske oblikovalske produkcije v preteklih dveh letih, letos poteka že devetič. Na pregledno razstavo so se tudi tokrat uvrstili najboljši projekti po presoji mednarodne žirije. Člani žirije, ugledna imena mednarodne oblikovalske stroke, so izbrali tudi najboljša izmed prijavljenih del: prejemnike nagrad za odlično slovensko oblikovanje Brumen. 

Nagrado so prevzeli predstavniki Ministrstva za javno upravo, Urada Vlade za komuniciranje in podjetja Innovatif.