Skoči do osrednje vsebine

Začel se je odvoz odpadkov s pogorišča podružnice družbe Ekosistemi v Zalogu

  • Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor
Komunalno in gradbeno podjetje Kostak iz Krškega je danes začelo z odvozi odpadkov, ki so ostali po požaru v podružnici družbe Ekosistemi, v Zalogu pri Straži.

Inšpektorat RS za okolje in prostor je izvajalca za prevzem, prevoz in obdelavo do 7.500 ton mešanice materialov iz mehanske obdelave komunalnih odpadkov, ki so ostali po požaru, 20 junija 2017, družbi Ekosistemi, d. o. o., izbral na javnem razpisu v začetku letošnjega junija. Izvajalec mora odstraniti celotno količino odpadkov s sedanje lokacije in jo oddati v obdelavo v obrat za obdelavo in vmesno predobdelavo, v 3 mesecih od podpisa pogodbe oziroma od pridobitve soglasja za čezmejno pošiljanje odpadkov. Kostak zagotavlja, da bo večji del odpadkov odpeljal še v tem mesecu, odvoz preostanka požariščnih odpadkov pa načrtuje v začetku oktobra. Pogodbena vrednost dela brez davka znaša nekaj manj kot 1,5 milijona evrov.

Odpadki, ki so ostali na pogorišču deloma v kupih, v razsutem stanju, deloma v balah, so gorljivi materiali iz mehanske obdelave komunalnih odpadkov, primerjeni za energetsko izrabo po predobdelavi.