Skoči do osrednje vsebine

Inšpektorat za okolje in prostor

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Nadzor vožnje v naravnem okolju

    Inšpektorji Inšpektorata za okolje in prostor so skupaj s policijo izvedli akcijo nadzora vožnje v naravnem okolju na lokacijah, predvsem na zavarovanih območjih in območjih Natura 2000, kjer se lahko pričakuje tovrstne kršitve.

  • Gradbeni inšpektor odločil o Kemisovem objektu A

    Gradbeni inšpektor je 25. septembra, družbi KEMIS kemični izdelki, predelava in odstranjevanje odpadkov, d. o. o., izdal odločbo, v kateri odreja, da mora družba v roku tristo šestdesetih dni od vročitve odločbe, na lastne stroške odstraniti nezakonito zgrajene dele objekta A reciklažnega skladiščno predelovalnega poslovnega centra (SPPC) Kemis.

  • Inšpektorica podala predlog za pregon kaznivega dejanja zoper ruskega umetnika

    Ljubljana, 18. september 2020. Inšpektorica za okolje in naravo, ki je po objavi novice, da je ruski umetnik v performansu pred Državnim zborom pojedel živega netopirja, uvedla inšpekcijski postopek, je zoper umetnika, na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, podala predlog za pregon kaznivega dejanja.

Iskalnik