Skoči do osrednje vsebine

Inšpektorat za okolje in prostor

  • Lastovke so vitke, dolgorepe ptice, ki nam oznanijo, da v našo deželo prihaja pomlad. Popravijo si gnezda, v katerih so živele preden so se pred zimo umaknile v toplejše kraje ali pa jih zgradijo nova. Mestni in kmečki lastovki, ki živita čisto blizu človeka, so všeč predvsem vogali pod strehami, balkoni, oporniki. Žal to ni vedno všeč človeku.

  • Vlada Republike Slovenije je 10. 3. 2021 izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19, s katerim se zaradi zmanjšanja tveganja okužbe in preprečevanja širjenja nalezljive COVID-19 določajo začasni ukrepi za zavarovanje položaja strank in omogočanja odločanja organov v upravnih zadevah, organi, na katere se nanašajo začasni ukrepi, in veljavnost začasnih ukrepov.

  • Po 1. januarju 2021 bo režim pošiljanja odpadne plastike, za katerega je treba upoštevati zakonodajo s področja pošiljanja odpadkov, spremenjen. Pripravljena ali posodobljena je tudi vrsta smernic in dokumentov z navodili.

Aktualno