Skoči do osrednje vsebine

Inšpektorat za okolje in prostor

 • Inšpektorji za okolje Inšpektorata za okolje in prostor so v sodelovanju s predstavniki Policije in FURS, 19. 5. 2020, izvedli akcijo nadzora nad čezmejnim pošiljanjem odpadkov na mejnem prehodu Fernetiči, tako na vstopu v Slovenijo, kot na izstopu iz Slovenije. V okviru nadzora so bile pregledane tri pošiljke odpadkov na izstopu iz Slovenije ter sedem pošiljk na vstopu v Slovenijo.

 • Inšpekcija za okolje in naravo, gradbena, geodetska in stanovanjska inšpekcija, ki delujejo v okviru Inšpektorata za okolje in prostor bodo v letošnjem letu izvedle vsaj 13.500 inšpekcijskih nadzorov. V dvajsetih usmerjenih akcijah bo izvedenih več kot 2000 nadzorov.

Aktualno

 • Okoljski inšpektorji preverili prijave skladiščenja pepela v Zalogu in Postojni

  Zaradi informacij o nedovoljenem odlaganju oziroma skladiščenju pepela v Zalogu in Postojni, sta inšpektorja Inšpektorata za okolje in prostor opravila inšpekcijska pregleda po uradni dolžnosti.

 • Drugostopenjski organ odločil o pritožbah Kemisa

  Ljubljana, 18. maja 2020. V skladu ZZUSUDJZ se šteje, da je bila družbi Kemis d. o. o., danes vročena pošta, v kateri so bile odločbe drugostopenjskega organa glede pritožb Kemisa na odločbe gradbenega inšpektorata, izdane 28. 2. in 3. 3. 2020. Drugostopenjski organ je tri pritožbe zavrnil, eno pa je vrnil organu prve stopnje v ponovno odločanje.

 • Nadzor čezmejnega pošiljanja odpadkov na mejnem prehodu Karavanke

  Inšpektorji za okolje Inšpektorata za okolje in prostor so v ponedeljek, 11. 5. 2020, skupaj s predstavniki Policije in FURS, izvedli akcijo nadzora nad čezmejnim pošiljanjem odpadkov na mejnem prehodu Karavanke. Poleg omenjenih nadzornih organov so v skladu s svojimi pristojnostmi izvajali nadzor še inšpektorji Inšpektorata za infrastrukturo.

Iskalnik