GOV.SI

Inšpektorat za okolje in prostor

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Aktualno

  • Okoljska inšpekcija včeraj z ustno odločbo prepovedala obratovanje naprave za predelavo odpadkov podjetja termit

    Ljubljana, 12. 7. 2019 – Okoljski inšpektor Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP) je po včerajšnji pridobitvi poročila Agencije RS za okolje (ARSO) o monitoringu stanja voda na vplivnem območju podjetja Termit d. d., že včeraj opravil inšpekcijski pregled. Z ustno odločbo je včeraj prepovedal obratovanje naprave za predelavo odpadkov podjetja Termit.

  • Odpadni izkopni material iz Hrastovelj prepeljan na ustrezno obdelavo

    Ljubljana, 8. 7. 2019. Podjetje Saubermacher je v petek prevzelo zadnjo pošiljko odpadnega izkopnega materiala, ki so ga odstranile Slovenske železnice po razlitju kerozina pred predorom v Hrastovljah. Ravnanje z odpadnim materialom je ves čas nadziral okoljski inšpektor.

  • Gradbena inšpekcija je začela z izvršbami po drugi osebi za leto 2019

    Ljubljana, 30. 7. 2019. Gradbena inšpekcija je začela v letošnjem juniju izvrševati upravne izvršbe inšpekcijskih odločb po drugi osebi, predvidene za leto 2019. Za izvršbo po drugi osebi je v letu 2019 predvidenih 30 zadev. Gradbena inšpekcija ima za leto 2019 v proračunu zagotovljenih 225.000,00 evrov za izvršbe, opravljale pa se bodo tudi izvršbe, za katere so že založena sredstva po sklepih o založitvi sredstev iz preteklih let ter prednostno nevarni objekti.