Skoči do osrednje vsebine

Inšpektorat za okolje in prostor

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Učinkovitejše ukrepanje zoper nedovoljene vožnje v naravnem okolju

    Nedovoljene vožnje v naravnem okolju negativno vplivajo tako na habitate kot vrste ter vse naravne procese v naravnem okolju. Predvsem vožnje v varovanih in zavarovanih območjih imajo vse bolj negativne, tudi dolgoročne posledice. Zato sta se direktor Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave (ZRSVN) mag. Hrvoje Teo Oršanič in glavni inšpektor Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor (IRSOP) Franc Rančigaj, dogovorila za aktivnosti, s katerimi bi zmanjšali nedovoljene vožnje v naravi v letošnjem letu.

  • Inšpekcija za okolje in naravo bo izvedla akcijo nadzora občin nad zagotavljanjem opremljenosti aglomeracij z javno kanalizacijo

    Danes je bil izveden pripravljalni delovni sestanek predstavnikov Ministrstva za okolje in prostor in inšpektorjev za okolje Inšpektorata za okolje in prostor, ki bodo sodelovali v akciji. Cilj akcije je zagotoviti, da vse občine, ki še niso zagotovile ustrezne opremljenosti z javnim kanalizacijskim omrežjem ali z ustreznim individualnim in drugim primernim sistemom v aglomeracijah enakih ali večjih od 2 tisoč populacijskih enot, to v najkrajšem možnem času zagotovijo.

  • Tudi ribogojnice morajo meriti količino porabljene vode

    Inšpekcija za okolje in naravo nadzira tudi rabo vode, ki se v ribogojnicah uporablja z namenom gojitve sladkovodnih organizmov. Po Zakonu o vodah je to posebna raba vode in je zanjo potrebno pridobiti vodno dovoljenje, ki ga izdaja Direkcija Republike Slovenije za vode (DRSV).