Skoči do osrednje vsebine

Inšpektorat za naravne vire in prostor

Novice

  • Tudi med letošnjimi zimskimi počitnicami akcija nadzora vožnje v naravnem okolju

    Inšpekcija za varstvo narave je med zimskimi počitnicami v sodelovanju s policijo izvedla akcijo nadzora vožnje v naravnem okolju. Veliko kršiteljev v času nadzorov niso opazili, a se vseeno ocenjuje, da imajo vsakoletne akcije nadzora vožnje v naravnem okolju pomemben ozaveščevalni in preventivni pomen.

  • Inšpektorat Republike Slovenije za naravne vire in prostor

    Z ustanovitvijo novih ministrstev so se preoblikovali oziroma oblikovali tudi nekateri organi v sestavi. Tako inšpektorji, ki so pristojni za nadzor predpisov, s katerimi se urejajo področja gradnje objektov, varstva narave, voda, in rudarstvo, od 25. februarja delujejo skupaj, kot Inšpektorat RS za naravne vire in prostor v sestavi Ministrstva za naravne vire in prostor.

  • Analiza uvoza-izvoza odpadkov za leto 2022

    V Slovenijo se je leta 2022 uvažalo največ odpadnih kovin in odpadnih barvnih kovin, odpadnega papirja in odpadne plastike. Izvozili pa smo za več kot za 20 odstotkov več odpadkov kot leta 2021. Količina izvožene odpadne plastike se je ponovno povečala za več kot 26 odstotkov, namembne države za izvoz odpadne plastike pa so ponovno azijske države (Malezija, Indonezija, Vietnam)