Skoči do osrednje vsebine

39. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada se je sestala na redni seji in obravnavala več zadev. Vlada je med drugim izdala tri uredbe o podelitvi rudarske pravice za izkoriščanje surovine prod, sprejela je sklep o zaključku sanacije javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Jesenice ter se seznanila z informacijo o pripravah na oblikovanje programov evropskega teritorialnega sodelovanja v okviru evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027.

Seja vlade. | Avtor: Nebojša Tejić, STA

Vlada je izdala tri uredbe o podelitvi rudarske pravice za izkoriščanje surovine prod, in sicer za pridobivalne prostore Pleterje PPK 2, Pleterje P4 in Pleterje P2e – širitev, vse v občini Kidričevo.

Vlada je med drugim sprejela tudi sklep o zaključku sanacije javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Jesenice, ki je bila 1. decembra 2017 uvedena na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, in izvedena v skladu s sanacijskim programom.

Vlada se je seznanila z informacijo o pripravah na oblikovanje programov evropskega teritorialnega sodelovanja v okviru evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027.Slovenija se zavzema za ohranitev vseh Interreg programov, ki so se izvajali v obdobju 2014–2020. Za Slovenijo je pomemben gladek prehod v programsko obdobje 2021–2027 in zagotavljanje kontinuitete dela z nadgradnjo obstoječih izkušenj, kar omogoča tudi stabilnost sistema za upravičence.