Skoči do osrednje vsebine

Urad za makroekonomske analize in razvoj

Urad za makroekonomske analize in razvoj na spletu

Na spletnem mestu GOV.SI najdete osnovne informacije o delu Urada za makroekonomske analize in razvoj. Ostale vsebine so na naslovu www.umar.gov.si

 • Publikacije

  Vse naše raziskave, napovedi in analize objavljamo v publikacijah, ki so v celoti na voljo na spletni strani, nekatere izhajajo tudi v tiskani obliki. S posredovanjem vašega elektronskega naslova se lahko naročite na obvestila o izidih naših publikacij.

 • Grafi tedna

  Najmanj enkrat tedensko prikažemo zanimive in aktualne podatke, ki jih objavijo domače inštitucije (Statistični urad RS, Banka Slovenije). Na podlagi podatkov mednarodnih inštitucij (npr. Eurostat, Evropska centralna banka in Euribor.org) pripravimo tudi pregled ključnih gospodarskih kazalcev evrskega območja.

 • Nacionalni odbor za produktivnost

  Urad RS za makroekonomske analize in razvoj je prevzel naloge nacionalnega odbora za produktivnost. Analize produktivnosti in konkurenčnosti so že vrsto let sestavni del rednih publikacij UMAR. Od leta 2019 jih objavljamo tudi samostojno v obliki letnega poročila o produktivnosti. Poleg podrobnega pregleda gibanj analiziramo dejavnike in pogoje za povečanje produktivnosti in konkurenčnosti, kot na primer investicije, inovacije, digitalna preobrazba in znanje, družbeni in institucionalni kapital ter nizkoogljično krožno gospodarstvo.

 • Novice

  V uradu se trudimo ažurno obveščati javnost o svojem delu. V novicah lahko najdete naše odzive na dogajanje v domačem in mednarodnem okolju, komentarje ključnih gospodarskih kazalcev in ključna sporočila naših publikacij. S posredovanjem vašega elektronskega naslova se lahko naročite na obvestila o novicah in izidih naših publikacij.