Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Na Uradu vlade za varovanje tajnih podatkov spremljamo stanje na področju varovanja tajnih podatkov. V okviru slednjega predlagamo ukrepe za izboljšanje varovanja tajnih podatkov, skrbimo za razvoj in izvajanje fizičnih, organizacijskih in tehničnih standardov varovanja tajnih podatkov v organih in organizacijah, usklajujemo delovanje organov, pristojnih za varnostno preverjanj, pripravljamo predloge predpisov s področja tajnih podatkov za vlado, dajemo mnenja o skladnosti splošnih aktov organov in organizacij s predpisi na področju obravnavanja in varovanja tajnih podatkov in opravljamo druge naloge, ki nam jih narekujejo predpisi s področja tajnih podatkov.

Skrbimo za izvajanje mednarodnih pogodb in izpolnjevanje sprejetih mednarodnih obveznosti, ki jih je zaradi dolžnosti varovanja tajnih podatkov sklenila ali sprejela Republika Slovenija, ter na tem področju sodelujemo z ustreznimi organi tujih držav in mednarodnih organizacij, razen če mednarodna pogodba določa drugače. 

S tem v povezavi tudi usklajujemo dejavnosti za zagotavljanje varnosti nacionalnih tajnih podatkov v tujini in tujih tajnih podatkov na območju Republike Slovenije. 

Vodstvo

Strategija