Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za informacijsko varnost

 • Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) je v javno obravnavo posredoval osnutek predloga Zakona o informacijski varnosti (EVA 2023-1544-0005) po rednem postopku.

 • Z željo po krepitvi odpornosti in dvigu kibernetske varnosti subjektov je Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) prevedel in prilagodil priloženi vprašalnik, ki je namenjen organizacijam za pomoč in podporo pri njihovi začetni oceni kibernetske varnosti.

Novice

 • Informacijska varnost - objava uredbe za povezane subjekte

  Objavljena je bila Uredba o varnostni dokumentaciji in minimalnih varnostnih ukrepih povezanih subjektov.

 • WB3C usposabljanje za vodje informacijske varnosti v kritični infrastrukturi in državni upravi

  V Podgorici je v okviru Centra za kibernetsko zmogljivost na Zahodnem Balkanu (WB3C) Slovenija organizirala usposabljanje za vodje informacijske varnosti v kritični infrastrukturi in državni upravi. Aktivnost je organiziral Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV). Na usposabljanju med 20. in 22. novembrom se je zbralo 19 predstavnikov šestih držav Zahodnega Balkana.

 • Hekaton CyberNight 2023

  Urad Vlade RS za informacijsko varnost vabi navdušence na področju kibernetske varnosti na hekaton CyberNight 2023, ki bo potekal 13. oktobra 2023 na Gospodarski zbornici Slovenije.