Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za informacijsko varnost

 • Cyber Night 2022

  Vabljeni na dogodek Cyber Night, največje slovensko tekmovanje na področju kibernetske varnosti.

 • Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) je v sodelovanju z Microsoftom, Evro-atlantskim svetom Slovenije in Fakulteto za družbene Univerze v Ljubljani izdal poročilo o zaščiti kritične infrastrukture pred kibernetskimi napadi. V skupnem projektu so štiri organizacije izvedle serijo štirih dogodkov, posvečenih različnim sektorjem kritične infrastrukture – voda, energija, zdravje in finance.

 • 27. julija 2022 je bil v Kijevu podpisan Memorandum o soglasju med Uradom Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost in Upravo državne službe Ukrajine za posebne komunikacije in varovanje podatkov o kibernetski varnosti.

Aktualno

 • Objavljeni novi pozivi za področje kibernetske varnosti

  Evropska komisija je 15. novembra 2022 objavila sedem novih pozivov/razpisov za področje kibernetske varnosti, vezane na izvajanje programa Digitalna Evropa. S temi pozivi so podjetja, institucije javne uprave in druge organizacije vabljene, da oddajo svoje vloge za inovativne rešitve na področju kibernetske varnosti.

 • Četrto srečanje upravnega odbora Evropskega kompetenčnega centra za kibernetsko varnost

  V Luksemburgu se je 19. in 20. 10. 2022 odvilo četrto srečanje upravnega odbora Evropskega kompetenčnega centra za kibernetsko varnost (angleško European cyber security competence centre – v nadaljevanju ECCC). Na agendi so bile številne tematike, od kadrovskih tem, do priprave postopkov in pravilnikov za delovanje in vzpostavitev samostojnega in neodvisnega ECCC, diskusija je potekala tudi glede aktualnih vsebin vezanih na evropske programe in sklade s področja kibernetske varnosti.

 • Evropski kompetenčni center za kibernetsko varnost vabi nove sodelavce

  Evropski kompetenčni center za kibernetsko varnost ima trenutno odprte štiri kadrovske postopke, v kratkem pa bodo sledile nove objave.