Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji, sprejetim na seji Vlada Republike Slovenije dne 7. 1. 2021, se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 podaljšujejo ukrepi na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji.

 • V skladu z 91. členom Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 (Uradni list Republike Slovenije, številka 175/20) bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posodobilo GERK-e (grafične enote rabe kmetijskega gospodarstva) po uradni dolžnosti, z izločitvijo vseh neupravičenih površin. V skladu s 143. členom Zakona o kmetijstvu pa tudi druge podatke, vpisane v Register kmetijskih gospodarstev (RKG). Izpisov iz RKG ne bo izdanih, bodo pa shranjeni v RKG aplikaciji.

 • Z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji je vlada, zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, podaljšala ukrepe na področju voznikov in vozil.

Aktualno

 • Upravni enoti Ptuj in Maribor bosta od jutri naprej nemoteno poslovali

  Zaradi posledic današnjega potresa z magnitudo 6,3, ki je prizadel hrvaški kraj Petrinja, je bilo danes prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor. Stavbo ptujske upravne enote so pregledali strokovnjaki gradbene stroke, ki niso odkrili hujših poškodb, informatikom pa je uspelo vzpostaviti tudi nemoteno delovanje informacijskih sistemov na upravni enoti Maribor. Obe upravni enoti bosta tako od jutri dalje ponovno nemoteno poslovali.

 • Prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor

  Zaradi posledic današnjega potresa z magnitudo 6,3, ki je prizadel hrvaški kraj Petrinja, je trenutno prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor. Na stavbi ptujske upravne enote – gre za starejšo stavbo - je potres povzročil pokanje sten in padanje ometa. Javni uslužbenci so bili takoj po potresu napoteni domov, poškodovan ni nihče.

 • Vlada sprejela odlok, s katerim podaljšuje ukrepe na področju voznikov in vozil

  Z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji Vlada, zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, podaljšuje ukrepe na področju voznikov in vozil