Skoči do osrednje vsebine

 • V torek, 22. novembra. 2022 je Festivalni dvorani v Ljubljani Mreža KROJ ob podpori Urada RS za mladino organizirala letni posvet mladinskega sektorja z naslovom »Krojimo mladinski sektor«.

 • Tudi letos so bila v okviru nacionalnega posveta mladinskega sektorja, ki je potekal danes v Festivalni dvorani v Ljubljani, podeljena državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto.

 • Urad RS za mladino je v sodelovanju z Mladinsko mrežo MaMa - mrežo mladinskih centrov v Evropskem letu mladih ter v smislu upoštevanja vodila oblikovanja mladinskih politik “nič o mladih brez mladih”pripravil regijska posvetovanja, ki so na sistematičen način vključila mlade in ključne deležnike v mladinskem sektorju v proces sooblikovanja Resolucije o Nacionalnem programu za mladino.

Aktualno

 • Vršilka dolžnosti direktorice Urada za mladino mag. Tina Kosi na srečanju v Pragi

  Vršilka dolžnosti direktorice Urada RS za mladino mag. Tina Kosi in Igor Jesih sta se udeležila srečanja generalnih direktorjev za področje mladine v Pragi, v okviru češkega predsedovanja Svetu EU.

 • Prenovljen osrednji portal za mlade – mlad.si

  Z današnjim dnem je uradno delujoč za javnost prenovljen portal mlad.si, ki ga je Urad RS za mladino ustanovil leta 2011 na pobudo organizacij iz mladinskega sektorja. Že več kot 10 let povezuje mlade v Sloveniji z mladinskim sektorjem in odločevalci in je tudi edini portal za mlade, ki se je obdržal skozi vsa ta leta.

 • Državna priznanja v mladinskem sektorju v letu 2022

  Državna priznanja v mladinskem sektorju so najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela. Podeli jih minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič v okviru vsakoletnega nacionalnega posveta z namenom javnega priznavanja in zahvale za izjemne dosežke v mladinskem sektorju.