Skoči do osrednje vsebine

 • Vodje Urada RS za mladino, Mladinske mreža MaMa, Mladinskega svete Slovenije in Nacionalne agencije Movit so 30. maja 2023 ob zaključku izvajanja projekta »odmev mladosti« v prostorih Ministrstva za vzgojo in izobraževanje pripravili novinarsko konferenco.

 • V sredo, 24. in v četrtek, 25. maja je v prostorih Ministrstva za vzgojo in izobraževanje potekal mednarodni seminar z naslovom Kakovostno mladinsko delo – zapuščina evropskega leta mladih?.

 • V četrtek, 18. maja 2023, je v organizaciji Urada za mladino in nacionalne agencije Movit potekal predstavitveni dogodek evropskega portala Youth Wiki, ki so se ga udeležili predstavniki ministrstev in vladnih uradov, ki pokrivajo tudi področje mladine. Namen dogodka je bil medsektorsko povezovanje, izmenjave idej in predlogov in načrtovanja mladinskih politik.

Novice

 • Odmev mladosti v mesecu maju

  Urad RS za mladino, Mladinska mreža MaMa, Mladinski svet Slovenije in MOVIT, Nacionalna agencija EU programov Erasmus+ Mladina in Evropska solidarnostna enota v mesecu maju začenjajo s kampanjo Odmev mladosti, ki v ospredje postavlja pozitivne učinke in priložnosti mladinskega dela za mlade, lokalno skupnost in celotno družbo.

 • Informacije o javnem razpisu "Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih"

  Zaradi kasnejšega začetka izvajanja evropske kohezijske politike 2021-2027 se spreminjata termin objave in začetek izvajanja javnega razpisa »Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih«. Objavo javnega razpisa načrtujemo v jeseni 2023, začetek izvajanja pa v letu 2024.

 • Mladinski dialog z vršilko dolžnosti direktorice Urada za mladino mag. Tino Kosi

  V petek, 17. marca 2023, je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in v organizaciji Mreže MaMa potekala nacionalna konferenca mladinskega dialoga, ki se je je udeležilo več kot 80 mladih iz vse Slovenije.