Skoči do osrednje vsebine

 • Državna strokovna delovna skupina za dvig kakovosti in prepoznavnosti mladinskega dela, ki deluje v sklopu bonskega procesa in spodbuja implementacijo Evropske agende za mladinsko delo, je podala pobudo za pripravo nove celostne grafične pobode mladinskega sektorja v Sloveniji, ki bo pripomogla pri prepoznavnosti mladinskega dela.

 • Konec leta 2023 za urad za mladino ne predstavlja tudi konca nekega delovnega obdobja, ampak zgolj priložnost, da se ob iztekajočem koledarskem letu kot mnogi ozremo nazaj in pogledamo naprej, četudi je letni delovni načrt v polnem izvajanju in v sredi intenzivnih delovnih procesov.

 • Na Javnem pozivu za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025 je bilo za sofinanciranje odobrenih 115 programov v skupni višini 3.662.800,00 EUR.

Novice

 • Kakovostno mladinsko delo in bonski proces

  V sklopu bonskega procesa, ki spodbuja implementacijo Evropske agende za mladinsko delo, je Državna strokovna delovna skupina za dvig kakovosti in prepoznavnosti mladinskega dela pripravila in z organizacijami mladinskega sektorja uskladila strateški načrt za obdobje od 2022 – 2027/32.

 • Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2023

  V Narodnem domu v Mariboru se je včeraj odvijal Nacionalni posvet mladinskega sektorja, ki je priložnost za razpravo o vseh aktualnih zadevah iz področja mladinskega dela in širše mladinskega sektorja Slovenije. Udeležilo se ga je več kot sto mladinskih delavcev in predstavnikov mladinskih organizacij iz vse Slovenije.

 • Državna priznanja v mladinskem sektorju v letu 2023

  Državno priznanje v mladinskem sektorju je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela oziroma njegove popularizacije, prejmejo pa jih najzaslužnejši posamezniki, organizacije in projekti s področja mladinskega dela.