Skoči do osrednje vsebine

Matjaž Guček, rojen leta 1964 v Celju, se je po zaključku študija veterinarstva na Veterinarski fakulteti leta 1990 zaposlil kot terenski veterinar na Veterinarski postaji Laško. Svojo službeno pot je leta 1995 nadaljeval na takrat novoustanovljenem Veterinarskem zavodu Slovenije. Med letoma 2000 in 2004 je opravljal naloge uradnega veterinarja na Veterinarski upravi Republike Slovenije, leta 2007 pa je prevzel vodenje tamkajšnjega Sektorja za živila, krmo in zdravila.

V času svoje poklicne kariere je bil vseskozi aktiven tudi na mednarodnem področju. Sem med drugim sodi izvedba različnih mednarodnih dogodkov ter sodelovanje v projektu Evropske komisije na področju presoj dobre higienske prakse. Kot nacionalni strokovnjak je sodeloval v presojah, ki jih izvaja Evropska komisija v državah članicah in tretjih državah.

Leta 2021 je bil imenovan za generalnega direktorja Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR). Avgusta 2023 je postal namestnik generalnega direktorja UVHVVR.