Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

V Diplomatski akademiji zagotavljamo strokovno usposabljanje in izpopolnjevanje zaposlenih, razvijamo in izvajamo programe diplomatskega izobraževanja, usposabljanja in izpopolnjevanja za delo v ministrstvu oziroma na področju zunanjih zadev. V okviru usposabljanja izvajamo strokovne izpite za zaposlene v ministrstvu.

Pripravljamo in izvajamo predavanja, strokovne seminarje, delavnice, okrogle mize s področij zunanje politike in mednarodnih odnosov, usposabljanja in izpopolnjevanja za pridobitev veščin, usposabljanja in izpopolnjevanja s področij poslovanja ministrstva, usposabljanja za položajna delovna mesta, pisni del preizkusa za diplomatsko službo, diplomatski in višji diplomatski izpit. Vodimo evidence o opravljenih programih diplomatskega izobraževanja, usposabljanja in izpopolnjevanja ter izpitih.

Povezujemo se z zunanjimi izvajalci in sorodnimi institucijami ter opravljamo druge s tem povezane naloge.