Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

V Sektorju za EU portal spremljamo, evidentiramo, klasificiramo, objavljamo in dodeljujemo dokumente Evropske unije v EU-portalu, ki je sestavni del informacijskega sistema Vlade Republike Slovenije, in izvajamo naloge v zvezi z usklajevanjem in sodelovanjem pri sprejemanju stališč in izhodišč Slovenije do teh dokumentov.

Spremljamo in vodimo evidence delovnih teles Sveta EU in šifranta signirnega načrta delovnih teles ter vodimo evidence o sestavi in pristojnostih delovnih skupin Vlade Republike Slovenije za pripravo stališč v postopku sprejemanja zakonodajnih predlogov in drugih aktov EU. Nudimo strokovno pomoč in izobraževanje za uporabnike EU-portala ter sodelujemo pri upravljanju in posodabljanju EU-portala.