Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

V Sektorju za mednarodne zadeve in protokol opravljamo usklajevalne naloge na področju dvostranskih, večstranskih in evropskih zadev ter protokolarne naloge znotraj ministrstva.

V sektorju usklajujemo dvostranske in mednarodne aktivnosti znotraj ministrstva ter z drugimi institucijami. Usklajujemo tudi sodelovanje ministrstva na ravni EU, pripravljamo in vodimo mednarodna srečanja in obiske ter sodelujemo pri organizaciji srečanj s predstavniki iz tujine.

V sektorju usklajujemo pripravo gradiva za Državni zbor, Državni svet, vlado in druga ministrstva s področja zadev EU in mednarodnih odnosov. Usklajujemo in pripravljamo gradivo za udeležbo ministrice oziroma državnih sekretarjev na mednarodnih srečanjih, zasedanjih Sveta EU, drugih srečanjih na ministrski ravni v okviru Evropske unije ter pripravljamo vse oblike dvostranskih in večstranskih srečanj na ministrski ravni.

Sodelujemo s slovenskimi in tujimi diplomatskimi konzularnimi predstavništvi ter v različnih mešanih komisijah, medvladnih komisijah in mednarodnih pobudah. Usklajujemo sodelovanje z Evropsko komisijo in Evropskim parlamentom, odgovorni pa smo tudi za usklajevanje v postopkih kršitev prava Evropske unije ter v zvezi s čezmejnim sodelovanjem in sodelovanjem v makroregionalnih povezavah.