Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

V službi smo pristojni za področje EU, dvostransko in večstransko sodelovanje. Na področju zadev EU usklajujemo pripravo stališč s področja dela ministrstva v postopku sprejemanja zakonodajnih predlogov in drugih aktov EU. Prav tako usklajujemo aktivnosti delovanja ministrstva v Svetu EU za kmetijstvo in ribištvo, v Posebnem odboru za kmetijstvo in Odboru stalnih predstavnikov.

Vodimo in koordiniramo dvostransko in regionalno sodelovanje z drugimi državami članicami EU, državami kandidatkami in tretjimi državami, v okviru večstranskega sodelovanja pa spremljamo delovanje Organizacije ZN za prehrano in kmetijstvo (FAO), Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) ter Svetovne trgovinske organizacije (WTO).  

Med našimi nalogami sta tudi vodenje projektne skupine za svetovni dan čebel in projektne skupine za pripravo na predsedovanje Svetu EU.