Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

V Sektorju za mednarodne zadeve in protokol opravljamo usklajevalne naloge na področju dvostranskih, večstranskih in evropskih zadev ter protokolarne naloge znotraj ministrstva.

V sektorju usklajujemo dvostranske in mednarodne aktivnosti znotraj ministrstva ter z drugimi institucijami. Usklajujemo tudi sodelovanje ministrstva na ravni EU, pripravljamo in vodimo mednarodna srečanja in obiske ter sodelujemo pri organizaciji srečanj s predstavniki iz tujine.

V sektorju usklajujemo pripravo gradiva za Državni zbor, Državni svet, vlado in druga ministrstva s področja zadev EU in mednarodnih odnosov. Usklajujemo in pripravljamo gradivo za udeležbo ministrice oziroma državnih sekretarjev na mednarodnih srečanjih, zasedanjih Sveta EU, drugih srečanjih na ministrski ravni v okviru Evropske unije ter pripravljamo vse oblike dvostranskih in večstranskih srečanj na ministrski ravni.

Sodelujemo s slovenskimi in tujimi diplomatskimi konzularnimi predstavništvi ter v različnih mešanih komisijah, medvladnih komisijah in mednarodnih pobudah. Usklajujemo sodelovanje z Evropsko komisijo in Evropskim parlamentom, odgovorni pa smo tudi za usklajevanje v postopkih kršitev prava Evropske unije ter v zvezi s čezmejnim sodelovanjem in sodelovanjem v makroregionalnih povezavah.