Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

V sektorju za mednarodne zadeve in protokol opravljamo koordinacijske naloge na področju bilateralnih, multilateralnih in evropskih zadev ter protokolarne naloge znotraj ministrstva.

V sektorju koordiniramo bilateralne in mednarodne aktivnosti znotraj ministrstva ter z ostalimi institucijami. Prav tako koordiniramo sodelovanje ministrstva na ravni EU, pripravljamo in vodimo mednarodna srečanja ter obiske in sodelujemo pri organizaciji srečanj s predstavniki iz tujine.

V sektorju koordiniramo pripravo gradiv za Državni zbor, Državni svet, Vlado  in druga ministrstva s področja EU zadev ter mednarodnih odnosov. Koordiniramo in pripravljamo gradivo za udeležbo ministrice oziroma državnih sekretarjev na mednarodnih dogodkih, zasedanjih Sveta EU, drugih dogodkih na ministrski ravni v okviru Evropske unije ter pripravljamo vse oblike bilateralnih in multilateralnih srečanj na ministrski ravni.

Sodelujemo s slovenskimi in tujimi diplomatskimi konzularnimi predstavništvi ter v različnih mešanih komisijah, medvladnih komisijah in mednarodnih pobudah. Koordiniramo sodelovanje z Evropsko komisijo in Evropskim parlamentom, zadolženi pa smo tudi za koordinacijo v postopkih kršitev prava Evropske unije ter  v zvezi s čezmejnim sodelovanjem in sodelovanjem v makroregionalnih povezavah.

Iskalnik