Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

V Sektorju za mednarodne zadeve in protokol opravljamo usklajevalne naloge na področju dvostranskih, večstranskih in evropskih zadev ter protokolarne naloge znotraj ministrstva.

V sektorju usklajujemo dvostranske in mednarodne aktivnosti znotraj ministrstva ter z drugimi institucijami. Usklajujemo tudi sodelovanje ministrstva na ravni EU, pripravljamo in vodimo mednarodna srečanja in obiske ter sodelujemo pri organizaciji srečanj s predstavniki iz tujine.

V sektorju usklajujemo pripravo gradiva za Državni zbor, Državni svet, vlado in druga ministrstva s področja zadev EU in mednarodnih odnosov. Usklajujemo in pripravljamo gradivo za udeležbo ministrice oziroma državnih sekretarjev na mednarodnih srečanjih, zasedanjih Sveta EU, drugih srečanjih na ministrski ravni v okviru Evropske unije ter pripravljamo vse oblike dvostranskih in večstranskih srečanj na ministrski ravni.

Sodelujemo s slovenskimi in tujimi diplomatskimi konzularnimi predstavništvi ter v različnih mešanih komisijah, medvladnih komisijah in mednarodnih pobudah. Usklajujemo sodelovanje z Evropsko komisijo in Evropskim parlamentom, odgovorni pa smo tudi za usklajevanje v postopkih kršitev prava Evropske unije ter v zvezi s čezmejnim sodelovanjem in sodelovanjem v makroregionalnih povezavah.