Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

V Sektorju za pravne in mednarodne energetske zadeve nadziramo delovanje gospodarskih javnih služb, sodelujemo pri pripravi predpisov, dokumentov in ukrepov za načrtovanje energetske oskrbe, porabe energije v državi ter trajnostnega razvoja energetskih sistemov.

Pripravljamo državne programe in predpise na področju politike učinkovite rabe in obnovljivih virov energije ter izvajamo, usklajujemo spodbujevalne programe teh politik in sodelujemo pri njih. Odločamo v upravnih postopkih na I. in II. stopnji, sodelujemo pri pripravi gradiv za Državno odvetništvo Republike Slovenije v sodnih postopkih, spremljamo predpise EU, prilagajamo notranjo zakonodajo ter sodelujemo pri pripravi predlogov predpisov EU in drugih aktov. Pripravljamo stališča Republike Slovenije za organe in delovna telesa EU ter izvajamo druge mednarodne obveznosti s področja dela direktorata.

Pripravljamo predloge stališč Republike Slovenije za delo v organih in delovnih telesih EU ter izvajamo druge mednarodne obveznosti s področja dela direktorata. Prav tako pokrivamo tudi vidike dvostranskega in večstranskega sodelovanje na področju energije.

Področja in teme