Skoči do osrednje vsebine

Trinidad in Tobago

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop v Trinidad in Tobago vizuma ne potrebujejo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v Trinidad in Tobago.

Za vse dodatne informacije se obrnite na:

Veleposlaništvo Republike Trinidad in Tobago v Ženevi

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Port of Spain: odsvetujemo potovanje v četrti Laventille, Morvant in Beetham, ker so tam dejavne tolpe, in sicer tako podnevi kot ponoči. Odsvetujemo bivanje v četrti Carenage. V večernih in nočnih urah se ni priporočljivo ustavljati na razglednih točkah na cesti Lady Young Road, saj prihaja na teh točkah do napadov. V večernih in nočnih urah se svetuje gibanje po mestu le v avtomobilu.

Tobago: svetujemo bivanje v nadzorovanih stanovanjih ali hotelih. Odsvetujemo obiske neobljudenih plaž. V večernih in nočnih urah se priporoča uporaba taksija.

Vročica denga je endemična v Latinski Ameriki in Karibih. Cepiva proti vročici ni, zato priporočamo, da se pred komarji zaščitite z ustreznimi sredstvi proti komarjem, oblačili iz gostih tkanin z dolgimi hlačnicami in rokavi ter spite pod mrežami proti komarjem. Okužba z virusom lahko poteka kot vročica denga ali pa kot hemoragična vročica denga, ki je najtežja in pogosto smrtna oblika bolezni. Bolezenski znaki so: mrzlica in visoka vročina s hitrimi padci, hud glavobol, zlasti za očmi, bolečine v mišicah in sklepih, slabost, bruhanje, rdečica obraza, vratu in prsnega koša in droban rdečkast izpuščaj.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.