Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato svetujemo dodatno previdnost pri potovanju v te dele države ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vstop v državo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Togo.

Za vizum se lahko zaprosi tudi na spodnjem naslovu po predhodnem dogovoru:

Konzulat Republike Togo
Schachnerstraße 7  
1220 Dunaj
T: +43 1 203 14 90
E: erich.szabo@gmail.com

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj eno leto na dan izstopa iz države.

Za nadaljnje informacije se obrnite na Veleposlaništvo Republike Togo v Berlinu.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Navkljub prizadevanjem Toga za zajezitev piratskih napadov je teh v Gvinejskem zalivu vse več, zato popotnikom odsvetujemo plutje ob obalah Toga.

Na obalnih predelih Lomeja v nočnih urah obstaja nevarnost nasilnih kraj in ropov, zato popotnikom svetujemo pozornost, da imajo med vožnjo zaprta okna in vrata svojega avtomobila ter da se ne sprehajajo po Marini. Prav tako je priporočljivo, da se popotniki izogibajo severovzhodnim predelom mesta - Bé in Deckon – kjer so običajno politična zborovanja.

Popotnikom svetujemo, da ne razpravljajo o politični situaciji v državi in da v javnosti ne izstopajo.

Cepljenje proti rumeni mrzlici je obvezno, tablete proti malariji so obvezne.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.