Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato svetujemo dodatno previdnost pri potovanju v te dele države ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vstop v državo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Togo. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj eno leto na dan izstopa iz države. Za vizum lahko po predhodnem dogovoru zaprosijo tudi na Konzulatu Toga na Dunaju (v francoščini). Za nadaljnje informacije se obrnite na Veleposlaništvo Republike Togo v Berlinu.

Pred potovanjem se glede morebitnih drugih vstopnih pogojev pozanimajte pri vseh tranzitnih in ciljni državi.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Navkljub prizadevanjem Toga za zajezitev piratskih napadov je teh v Gvinejskem zalivu vse več, zato popotnikom odsvetujemo plutje ob obalah Toga.

Na obalnih predelih Lomeja v nočnih urah obstaja nevarnost nasilnih kraj in ropov, zato popotnikom svetujemo pozornost, da imajo med vožnjo zaprta okna in vrata svojega avtomobila ter da se ne sprehajajo po Marini. Prav tako je priporočljivo, da se popotniki izogibajo severovzhodnim predelom mesta - Bé in Deckon – kjer so običajno politična zborovanja.

Popotnikom svetujemo, da ne razpravljajo o politični situaciji v državi in da v javnosti ne izstopajo.

Cepljenje proti rumeni mrzlici je obvezno, tablete proti malariji so obvezne.