Skoči do osrednje vsebine

Sveti Vincencij in Grenadine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Sveti Vincencij in Grenadine vizuma ne potrebujejo.

Za dodatne informacije se obrnite na:

Veleposlaništvo Sveti Vincencij in Grenadine v Bruslju
Rue de Livourne 42
1050 Bruselj
T: + 32 2 534 26 11
E: ecs.embassies@oecs.org

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Za vožnjo po državi je potrebno imeti lokalno vozniško dovoljenje, ki se ga lahko pridobi na Oddelku za promet Kraljeve policije Svetega Vincencija ali pri organu, pristojnem za izdajanje vozniških dovoljenj. V primeru, da imate veljavno mednarodno vozniško dovoljenje, ga je potrebno overiti ob prihodu pri davčno-carinskem organu (Revenue Office) Za pridobitev lokalnega vozniškega dovoljenja je mogoče zaprositi tudi nekatera podjetja, ki se ukvarjajo z izposojo vozil. Pri nakupu lokalnega vozniškega dovoljenja je potrebno pokazati svoje veljavno vozniško dovoljenje.

Za vse prekrške v zvezi s prepovedanimi drogami so zagrožene zelo visoke kazni. Svetujemo, da svojo prtljago zapakirate sami in da preko carinske kontrole ne nosite ničesar, kar ni vaše.

Vročica denga je endemična v Latinski Ameriki in na Karibih. Cepiva proti vročici ni, zato priporočamo, da se pred komarji zaščitite z ustreznimi sredstvi proti komarjem, oblačili iz gostih tkanin z dolgimi hlačnicami in rokavi ter spite pod mrežami proti komarjem. Okužba z virusom lahko poteka kot vročica denga ali pa kot hemoragična vročica denga, ki je najtežja in pogosto smrtna oblika bolezni. Bolezenski znaki so: mrzlica in visoka vročina s hitrimi padci, hud glavobol, zlasti za očmi, bolečine v mišicah in sklepih, slabost, bruhanje, rdečica obraza, vratu in prsnega koša in droban rdečkast izpuščaj.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.