Skoči do osrednje vsebine

Sveti Vincencij in Grenadine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Sveti Vincencij in Grenadine vizuma ne potrebujejo.

Za dodatne informacije se obrnite na:

Veleposlaništvo Sveti Vincencij in Grenadine v Bruslju
Rue de Livourne 42
1050 Bruselj
T: + 32 2 534 26 11
E: ecs.embassies@oecs.org

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Za vožnjo po državi je potrebno imeti lokalno vozniško dovoljenje, ki se ga lahko pridobi na Oddelku za promet Kraljeve policije Svetega Vincencija ali pri organu, pristojnem za izdajanje vozniških dovoljenj. V primeru, da imate veljavno mednarodno vozniško dovoljenje, ga je potrebno overiti ob prihodu pri davčno-carinskem organu (Revenue Office) Za pridobitev lokalnega vozniškega dovoljenja je mogoče zaprositi tudi nekatera podjetja, ki se ukvarjajo z izposojo vozil. Pri nakupu lokalnega vozniškega dovoljenja je potrebno pokazati svoje veljavno vozniško dovoljenje.

Za vse prekrške v zvezi s prepovedanimi drogami so zagrožene zelo visoke kazni. Svetujemo, da svojo prtljago zapakirate sami in da preko carinske kontrole ne nosite ničesar, kar ni vaše.

Vročica denga je endemična v Latinski Ameriki in na Karibih. Cepiva proti vročici ni, zato priporočamo, da se pred komarji zaščitite z ustreznimi sredstvi proti komarjem, oblačili iz gostih tkanin z dolgimi hlačnicami in rokavi ter spite pod mrežami proti komarjem. Okužba z virusom lahko poteka kot vročica denga ali pa kot hemoragična vročica denga, ki je najtežja in pogosto smrtna oblika bolezni. Bolezenski znaki so: mrzlica in visoka vročina s hitrimi padci, hud glavobol, zlasti za očmi, bolečine v mišicah in sklepih, slabost, bruhanje, rdečica obraza, vratu in prsnega koša in droban rdečkast izpuščaj.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.