Skoči do osrednje vsebine

Slonokoščena obala

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato v te dele države odsvetujemo turistična in druga potovanja, ki niso nujna. Svetujemo dodatno previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Iz varnostnih razlogov odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna v zahodne regije - Dix-Huit Montagnes, Haut-Sassandra, Moyen-Cavally in Bas-Sassandra.

Vstop v državo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Slonokoščeno Obalo.

Za vstop v državo potrebujete vizum in potni list z veljavnostjo najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo. 

Za nadaljnje informacije se obrnite na Veleposlaništvo Slonokoščene Obale na Dunaju.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Svetujemo posebno pozornost v nočnih urah, saj ostaja policija precej neučinkovita. Popotnikom svetujemo, da so previdni in oprezni, da se zavarujejo in se izogibajo vsem nenujnim potovanjem po mestu.

Čeprav so kontrolne točke in cestne zapore še prisotne na večjih cestah, so precej manj restriktivne kot v času krize. Kljub temu svetujemo precejšnjo skrbnost in sodelovanje z osebjem na teh točkah oz. zaporah.

Primeri meningitisa so bili odkriti v severnih in osrednjih regijah Slonokoščene obale (okrožja Boundiali, Bouna, Ferke, Korhogo, Seguela in Tengrela na severu ter regija Bandama Valleyv osrednjem delu države).

Cepljenje proti rumeni mrzlici je obvezno in je eden od pogojev za vstop v državo (s seboj imejte rumeno knjižico cepljenj). Tablete proti malariji so obvezne.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.