Skoči do osrednje vsebine

Mavricij

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop na Mavricij

Slovenski državljani za vstop na Mavricij vizuma ne potrebujejo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.

Za nadaljnje informacije se obrnite na Veleposlaništvo Mavricija v Berlinu.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Svetujemo, da najprej preverite, ali so hotelske sobe ali druge oblike nastanitve, varne, in ali so prijavljene pri Ministrstvu za turizem.

Priložnostne tatvine so pogoste. Svetujemo, da pri obiskih priljubljenih turističnih krajev, npr. Port Louis, Grand Baie in Flic en Flac, poskrbite za svojo prtljago. Svetujemo, da imate kopije pomembnih dokumentov, vključno s kopijami potnih listov, shranjene ločeno.

Odsvetujemo samostojno sprehajanje v večernih urah po osamljenih / javnih plažah ali po slabo osvetljenih ulicah poslovnega dela mesta Port Louis.

Uvoz mamil v državo je strogo kaznovan. Za trgovanje z mamili je zagrožena kazen do 45 let zapora. Sodna obravnava lahko traja tudi leto dni in več, osumljenec pa mora na sodbo počakati v priporu. Izpustitev proti plačilu varščine za prekrške povezane z narkotiki ni običajna.

S seboj imate lahko običajna zdravila za osebno rabo, vendar morate imeti s seboj kopije veljavnih zdravniških receptov, dodatno pa se zahteva tudi dokaz, da so bila zdravila kupljena zakonito (v lekarni). Zakonsko je predpisano, da je potrebno za vsa nadzirana zdravila kot so psihotropni preparati (npr. pomirjevala, uspavala), narkotiki (npr. morfin) in druga močna protibolečinska zdravila, predhodno (pred vnosom v državo) dobiti dovoljenje pristojnih organov.

Če nameravate iz Mavricija potovati v Republiko Južno Afriko, preverite, ali imate v potnem listu dve prazni strani za štampiljke.

Potniki, ki v Mavricij vstopijo iz države, v kateri je rumena mrzlica endemična, morajo imeti uradno potrdilo o cepljenju proti rumeni mrzlici.

Cepljenje proti rumeni mrzlici je za vstop v državo pogojno obvezno, in sicer za popotnike, ki so se nahajali na območju rumene mrzlice oziroma prihajajo iz držav, v katerih je ta bolezen razširjena.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.