Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato svetujemo dodatno previdnost pri potovanju v te dele države ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vstop na Maldive

Slovenski državljani za vstop na Maldive potrebujejo vizum. Vizum se pridobi ob vstopu na Maldive.

Za dodatne informacije se obrnite na:

Predstavništvo Maldivov v Londonu
22 Nottingham Place
London W1U 5NJ
Velika Britanija
T: +44 20 7224 2135
E: info@maldivesembassy.uk
WWW: http://www.maldivesembassy.uk/

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

V glavnem mestu Malé lahko pride do demonstracij, ki se lahko sprevržejo tudi v nasilne. Popotnikom svetujemo da se izogibajo množicam in zborovanjem ter na mestu, kjer je potrebno, sledijo navodilom varnostnih organov.

Maldivi imajo zelo strogo zakonodajo glede drog. Za vnos ali posedovanje drog so v državi zagrožene visoke kazni, vključno z dolgotrajnimi zapornimi kaznimi.

Maldivi so muslimanska država, kar se odraža tudi v državnih zakonih. Za resne kršitve zakonov so zagrožene zaporne kazni. Javni verski obredi katere koli druge vere - razen muslimanske - so prepovedani. Svetujemo spoštovanje krajevnih običajev, navad, zakonov, krajevne vere ter spoštljivo obnašanje v javnosti, še posebej v času večjih verskih praznikov in pri obiskih verskih področij ali poslopij.

Alkoholne pijače so na voljo le na turističnih otokih in se jih ne sme vzeti s seboj na pot izven turističnega naselja.

Izvoz želvjih oklepov in koral je prepovedan.

Pri potovanjih zunaj turističnih krajev svetujemo oblačila, ki so skladna s krajevnimi standardi oblačenja.

Če prihajate iz kraja, kjer je rumena mrzlica endemična, je potrebno vzeti rumeno knjižico cepljenj oz. mednarodno potrdilo o cepljenju proti rumeni mrzlici.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.