Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop v Lesoto

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Lesoto.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj 90 dni na dan izhoda iz države. V potnem listu je potrebno imeti dve prazni strani za žige mejnih organov.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Veleposlaništvo Kraljevine Lesoto v Berlinu
Kurfürstenstrasse 84
10787 Berlin
Nemčija
T: +49 30 25 75 720
E: info@lesothoembassy.de
WWW: www.lesothoembassy.de

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Čeprav večina potovanj po državi poteka brez težav, svetujemo pozornost in da:

  • se izogibate demonstracijam ali večjim množicam ljudi,
  • ste zelo pazljivi v prestolnici Maseru – večerno sprehajanje po mestu je lahko nevarno, avtomobilska okna in vrata naj bodo med vožnjo zaprta, ustavljanje na slabo osvetljenih krajih ni priporočljivo.

Če potujete z avtom, odsvetujemo postajanje na osamljenih počivališčih (tudi tistih panoramskih), saj je bilo po poročanjih v preteklosti več nasilnih ropov na tovrstnih krajih.

Cepljenje proti rumeni mrzlici je za vstop v državo pogojno obvezno, in sicer za popotnike, ki so se nahajali na območju rumene mrzlice oziroma prihajajo iz držav, v katerih je ta bolezen razširjena.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.