Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Kanade

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Vizumska obveznost

Državljani Kanade ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo.

Državljani tretjih držav, ki imajo urejen status v Kanadi in za vstop Slovenijo potrebujejo vizum, za kratkoročno bivanje  le-tega lahko uredijo na Veleposlaništvu Slovenije v Ottawi ali od 3.1.2018 dalje tudi na Generalnem konzulatu Švice v Vancouvru.

Naslov in kontakti Generalnega konzulata Švice:

World Trade Centre
790-999 Canada Place
Vancouver, BC V6C 3E1
Canada
Telefon: +1 604 684 2231
e-pošta: van.visa@eda.admin.ch

Posamezniki, ki potrebujejo vizum za dolgoročno bivanje ali dovoljenje za prebivanje lahko vlogo podajo zgolj samo na Veleposlaništvu RS v Ottawi.