Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Iz varnostnih razlogov odsvetujemo vsa potovanja.

Stopnja terorističnih napadov je zelo visoka. Za tujce obstaja velika verjetnost ugrabitev s strani oboroženih kriminalnih skupin. Po informacijah prihaja do ugrabitev, tudi v mestu Sanaa. Svetujemo, da skrbite za osebno varnost ter ste še posebej previdni pri potovanju izven urbanih območij.

V večjih jemenskih mestih potekajo demonstracije in protesti proti oblastem. Zaradi političnih napetosti, velike možnosti novih izbruhov nasilja ter nepredvidljivih varnostnih razmer v danih okoliščinah svetujemo, da slovenski državljani državo čim prej zapustijo.

Vstop v Jemen

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Jemen.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.