Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop na Irsko

Slovenski državljani za vstop na Irsko vizuma ne potrebujejo.

Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se za konzularno pomoč lahko obrnejo na veleposlaništvo ali konzulat Republike Slovenije. Kaj lahko in česa ne morejo za vas storiti različne vrste slovenskih predstavništev, si preberite v rubriki Pomoč slovenskih predstavništev v tujini.

Splošna opozorila in napotki

Potnike, ki potujejo na Irsko, obveščamo, da prihaja do daljših čakalnih vrst na dublinskem letališču ob izstopu iz države. Zaradi večurnega čakanja za vstop v terminal, oddajo prtljage in prehod čez varnostno kontrolo, svetujemo pravočasni prihod na letališče in sledenje obvestilom letališča o aktualnih razmerah in čakalnih dobah (v angleščini). Informacije o razmerah in čakalnih dobah objavljajo tudi na Twitter računu letališča (v angleščini).

Hkrati obveščamo, da ob vstopu na Irsko na dublinskem letališču občasno prihaja do zamud in težav pri prevzemu prtljage, prtljaga občasno zamuja tudi več dni.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.