Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj v času epidemije COVID-19

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Covid-19

Od 6. marca 2022 dalje so na Irskem odpravljene vse omejitve potovanj. Osebam, ki pripotujejo na Irsko, ob vstopu ni potrebno predložili dokazila o cepljenju oziroma okrevanju, niti negativnega testa na COVID-19. Ukinja se tudi obveznost izpolnjevanja obrazca za lociranje potnikov (passenger locator form).

Osebam, ki potujejo na Irsko, priporočamo, da se o trenutno veljavnih ukrepih za zajezovanje pandemije COVID-19 in o veljavnih pogojih vstopa, tik pred potovanjem seznanijo na spletni strani irske vlade.

Vstop na Irsko

Slovenski državljani za vstop na Irsko vizuma ne potrebujejo.

Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se za konzularno pomoč lahko obrnejo na veleposlaništvo ali konzulat Republike Slovenije. Kaj lahko in česa ne morejo za vas storiti različne vrste slovenskih predstavništev, si preberite v rubriki Pomoč slovenskih predstavništev v tujini.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.