Skoči do osrednje vsebine

Indonezija

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Vstop v Indonezijo

Za vstop v Indonezijo slovenski državljani potrebujejo vizum. Vizum lahko na mednarodnih letališčih uredijo ob vstopu. Priporočamo pa, da slovenski državljani vizum uredijo pred potovanjem in sicer na uradni spletni strani za e-vizume za Indonezijo (v angleščini).

Imetniki slovenskih diplomatskih in službenih potnih listov lahko v Indonezijo vstopijo brez vizuma, če njihovo bivanje ne bo trajalo več kot 30 dni. 

Svetujemo, da je potni list veljaven še vsaj 6 mesecev na dan izhoda iz države.

Pred potovanjem se glede morebitnih drugih vstopnih pogojev pozanimajte pri vseh tranzitnih in clijni državi.

Uradne informacije indonezijskih oblasti o potovalnih restrikcijah so na voljo na strani Generalnega direktorata za imigracijo (v angleščini).

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.