Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato svetujemo dodatno previdnost pri potovanju v te dele države ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vstop v Gano

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Gano.

Za vizum se zaprosi neposredno na Veleposlaništvu Gane v Rimu.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Popotovanje po Gani poteka lahko brez težav, v kolikor ste pazljivi. Svetujemo, da s seboj ne nosite večjih vsot denarja ali dragocenosti ter da ste pazljivi pri dvigu denarja na bankomatih v središču prestolnice Accra. Po poročilih prihaja občasno do zlorab kreditnih kartic. Svetujemo pozornost še posebej v večernih urah ter da ne potujete sami v taksiju (možnost ropa).

V regijah Northern, Upper East in Volta prihaja do občasnih spopadov med etničnimi skupinami.

Za samostojno vožnjo po cestah potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje.

Posedovanje drog je strogo kaznovano - že posedovanje majhnega odmerka marihuane je lahko kaznovano z več kot petletno zaporno kaznijo. Droge razreda A kot je kokain so običajno mešane z drugimi snovmi, ki lahko povzročijo smrt.

Cepljenje proti rumeni mrzlici je obvezno, tablete proti malariji so obvezne. 


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.