Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato svetujemo dodatno previdnost pri potovanju v te dele države ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vstop v Gano

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Gano.

Za vizum se zaprosi neposredno na Veleposlaništvu Gane v Rimu.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Popotovanje po Gani poteka lahko brez težav, v kolikor ste pazljivi. Svetujemo, da s seboj ne nosite večjih vsot denarja ali dragocenosti ter da ste pazljivi pri dvigu denarja na bankomatih v središču prestolnice Accra. Po poročilih prihaja občasno do zlorab kreditnih kartic. Svetujemo pozornost še posebej v večernih urah ter da ne potujete sami v taksiju (možnost ropa).

V regijah Northern, Upper East in Volta prihaja do občasnih spopadov med etničnimi skupinami.

Za samostojno vožnjo po cestah potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje.

Posedovanje drog je strogo kaznovano - že posedovanje majhnega odmerka marihuane je lahko kaznovano z več kot petletno zaporno kaznijo. Droge razreda A kot je kokain so običajno mešane z drugimi snovmi, ki lahko povzročijo smrt.

Cepljenje proti rumeni mrzlici je obvezno, tablete proti malariji so obvezne. 


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.