Skoči do osrednje vsebine

Ekvatorialna Gvineja

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Svetujemo previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vstop v Ekvatorialno Gvinejo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Ekvatorialno Gvinejo. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.

Slovenski državljani lahko za vizum zaprosijo na Veleposlaništvu Ekvatorialne Gvineje v Bruslju (v angleščini).

Pred potovanjem se glede morebitnih drugih vstopnih pogojev pozanimajte pri vseh tranzitnih in ciljni državi.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Za potovanja izven Malaba, na otok Bioko ali zunaj mesta Bata je potrebno o načrtovani poti predhodno obvestiti zunanje ministrstvo Ekvatorialne Gvineje.

Stopnja nasilnih kriminalnih dejanj v državi, v primerjavi s sosednjimi državami, ni visoka.

Po poročilih v Gvinejskem zalivu prihaja do napadov oboroženih skupin na trgovske ladje, zato svetujemo izredno pozornost pri plutju v obalnih vodah.

Kazni za uporabo in posedovanje drog so zelo visoke. Razmere v zaporih so skromne.

Fotografiranje predsedniške palače, pristanišč, letališč in vojaških poslopij je strogo prepovedano in lahko vodi do zaporne kazni. Za kakršno koli fotografiranje je potrebno predhodno pridobiti posebno dovoljenje ministrstva za informiranje in turizem.

Večina cest v mestu Malabo je asfaltiranih. V ruralnih področjih so cestne razmere običajno precej skromne. V deževnem obdobju so mnoge ceste prevozne le z vozili na štirikolesni pogon.

Policijske in vojaške zapore na cestah so pogoste. Zapore so namenjene preveritvi potnega lista, vozniškega ali prometnega dovoljenja.