Skoči do osrednje vsebine

Ekvatorialna Gvineja

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Svetujemo previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vstop v Ekvatorialno Gvinejo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Ekvatorialno Gvinejo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.

Slovenski državljani lahko za vizum zaprosijo na:

Veleposlaništvu Ekvatorialne Gvineje v Bruslju

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Za potovanja izven Malaba, na otok Bioko ali zunaj mesta Bata je potrebno o načrtovani poti predhodno obvestiti zunanje ministrstvo Ekvatorialne Gvineje.

Stopnja nasilnih kriminalnih dejanj v državi, v primerjavi s sosednjimi državami, ni visoka.

Po poročilih v Gvinejskem zalivu prihaja do napadov oboroženih skupin na trgovske ladje, zato svetujemo izredno pozornost pri plutju v obalnih vodah.

Kazni za uporabo in posedovanje drog so zelo visoke. Razmere v zaporih so skromne.

Fotografiranje predsedniške palače, pristanišč, letališč in vojaških poslopij je strogo prepovedano in lahko vodi do zaporne kazni. Za kakršno koli fotografiranje je potrebno predhodno pridobiti posebno dovoljenje ministrstva za informiranje in turizem.

Večina cest v mestu Malabo je asfaltiranih. V ruralnih področjih so cestne razmere običajno precej skromne. V deževnem obdobju so mnoge ceste prevozne le z vozili na štirikolesni pogon.

Policijske in vojaške zapore na cestah so pogoste. Zapore so namenjene preveritvi potnega lista, vozniškega ali prometnega dovoljenja.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.