Skoči do osrednje vsebine

Curaçao - odvisno ozemlje Nizozemske

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop v Curaçao

Slovenski državljani za vstop v Curaçao vizuma ne potrebujejo.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Večina potovanj po državi poteka brez težav. Kljub temu svetujemo pozornost, saj predstavlja poulični kriminal v državi resen problem. Med člani skupin, ki se ukvarjajo s preprodajo prepovedanih drog obstaja precejšnje medsebojno nasilje. Te skupine običajno ne napadajo turistov.

Promet z nezakonitimi drogami poteka iz Južne Amerike preko karibskih nizozemskih otokov v Evropo, zato svetujemo, da prtljago sami zapakirate, da je ne puščate brez nadzora in da ne nosite tuje prtljage ali predmetov.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja v Curaçau ni veljavna.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.