Skoči do osrednje vsebine

Burkina Faso

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki. Odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna. Svetujemo dodatno previdnost in dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Odsvetujemo vsa potovanja na področje severno od mesta Boulsa, še posebno na področja ob meji z Malijem in Nigrom.

Vstop v Burkino Faso

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Burkino Faso. Vloga za vizum se lahko vloži elektronsko preko spletne strani www.visaburkina.bf.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Obstaja nevarnost ugrabitev, še posebej na severu države ob meji z Malijem in Nigrom. Popotnikom svetujemo pozornost zaradi pouličnega kriminala. V državi obstajajo oborožene skupine, ki še posebno v večernih urah zaustavljajo vozila (tudi avtobuse), da bi jih oropali. Svetujemo izogibanje nočnim vožnjam po državi. Opozorilo velja še posebej za cesti od mesta Bobo Dioulasso do Slonokoščene obale ter od mesta Fada do Benina in Toga. Prav tako odsvetujemo vsa potovanja po cesti od mesta Ouagadougou do mesta Po.

Fotografiranje vojaških ali vladnih poslopij je prepovedano.

Malarija in druge tropske bolezni ter bolezni, ki se prenašajo po vodi so v Burkini Faso so zelo pogoste. Zdravstvene ustanove v Burkini Faso so maloštevilne.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.