Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop v Bocvano

Slovenski državljani za vstop v Bocvano vizuma ne potrebujejo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

V porastu je število priložnostnih in nasilnih tatvin, še posebej v večjih mestih kot so Gaborone, Francistown in Maun.

Svetujemo upoštevanje pravil rezervata in skrbnika parka. Kopanje v rekah in jezerih ni priporočljivo zaradi divjih živali in bolezni, ki se prenašajo po vodi.

Za vožnjo po Bocvani je potrebno mednarodno vozniško dovoljenje. Tega lahko uporabljate do 90 dni, nato pa je potrebno zaprositi za bocvansko vozniško dovoljenje. Vožnja zunaj urbanih središč je lahko nevarna, saj se divje živali in drobnica lahko sprehajajo po cestišču.

Fotografiranje ali snemanje video posnetkov v bližini vojaških in vladnih stavb je prepovedano. Pred slikanjem domačinov je slednje priporočljivo vprašati za dovoljenje.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.