Skoči do osrednje vsebine

Azerbajdžan

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Vstop v Azerbajdžan

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Azerbajdžan. Izjeme so imetniki diplomatskih in službenih potnih listov.

Slovenski državljani lahko za vizum zaprosijo na Veleposlaništvu Republike Azerbajdžan na Dunaju oziroma preko spletne strani ASAN Visa.

Predlagamo, da se zaradi ukrepov za omejevanje covid 19 pred načrtovanim potovanjem preveri morebitne dodatne omejitve in pogoje za vstop v Azerbajdžan. V vsakem primeru je treba s seboj imeti veljavno digitalno potrdilo EU in potrdilo o negativnem PCR testu, ki ni starejše od 72 ur od vkrcanja na končnem letu za Azerbajdžan. Osebe, ki še niso dopolnile 18 let, morajo posedovati le potrdilo o negativnem PCR testu.  

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.