Skoči do osrednje vsebine

Slavnostna podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti

do
Grand Hotel Union
V sredo, 20. novembra, bomo podelili nagrade in priznanja Republike Slovenije za izjemne dosežke v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti, ki jih podelimo vsako leto. Prve tovrstne nagrade, nagrade Sklada Borisa Kidriča, so se začele podeljevati leta 1957. Med leti 1988 in 1996 so bile to nagrade Republike Slovenije za znanstveno raziskovalno delo, leta 1997 pa smo jih preimenovali v Zoisove nagrade.

Gre za najvišja priznanja na področju znanstvenoraziskovalne in razvojne dejavnosti. Odbor za podelitev nagrad in priznanj je sklenil, da se na letošnji slavnostni podelitvi podelili dve Zoisovi nagradi za življenjsko delo, eno Puhovo nagrado za življenjsko delo, tri Zoisove nagrade za vrhunske dosežke, eno Puhovo nagrado za vrhunske dosežke, šest Zoisovih priznanj za pomembne dosežke in eno priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije. 

Slavnostni govornik na podelitvi bo predsednik Državnega zbora RS mag. Dejan Židan. 

Nagrajenci 2019

Zois 2019 skupinska fotografija nagrajencev

Podeljene nagrade najodličnejšim v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti

V novembru, ko obeležujemo rojstva barona Žige Zoisa, slovenskega razsvetljenca in mecena, tradicionalno podelimo nagrade in priznanja Republike Slovenije za izjemne dosežke v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti. 20. 11. 2019 se je na odru ljubljanskega hotela Union zvrstilo 14 najodličnejših v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti. Več...

Strokovne obrazložitve nagrad in priznanj